Alien Grow_v1c
Alien 'Grow'

Ik zocht naar antwoord op de vraag:
Hoe werkt ons brein eigenlijk?

700x950 De Leerplaneet-zelfregulatie-metacognitie-leren-over mij

Over mij

Mijn naam is Femke Rau. Sinds 2017 ben ik leerkracht voor de bovenbouw op de Alexander Roozendaalschool (cluster 2) in Purmerend. Voordat ik daar aan de slag ging, was ik leerkracht op een school in het bruisende Amsterdam-West.

Mijn tijd als moeder van een pre-puber en een puber, en door mijn baan als leerkracht, werden mijn ogen geopend voor het feit dat "leren" niet voor iedereen vanzelf gaat. Dat intrigeerde me en bracht me naar een interessante vraag: Hoe werkt ons brein eigenlijk? Die vraag dreef me om onderwijskunde te gaan studeren, en zo dook ik de wereld van metacognitie, leerstrategieën en motivatie in.

Gewapend met mijn praktijkervaring en een flinke dosis nieuwe kennis, besloot ik De Leerplaneet in het leven te roepen. Dit platform is er speciaal voor onderwijsgevenden. Op De Leerplaneet wil ik je helpen bij het laten opbloeien van leerlingen tot zelfregulerende individuen.

Waarom? Omdat ik geloof dat leren niet alleen gaat over stampen en cijfers halen. Het gaat over het begrijpen van je eigen leerproces, het inzetten van slimme strategieën en het vinden van die interne motivatie die je verder brengt.

Dus, als mede-ontdekker van De Leerplaneet, nodig ik je uit om mee te gaan op deze reis. Laten we samen de kosmos van leren verkennen, nieuwe manieren ontdekken om leerlingen te begeleiden en hun zelfregulatie naar nieuwe hoogten tillen.

Ik kijk ernaar uit om je op De Leerplaneet te verwelkomen, waar we leren zien als een avontuur vol mogelijkheden!

700x1052 Over mij met kids
700x1052 Over mij Femke
700x1052 Over mij met laptop