Alien Concentreren_v1
Alien 'Concentreren'

Gebaseerd op betrouwbare fundamenten
uit de wetenschap

Wat houdt De Leerplaneet in?

De Leerplaneet is een leeraanpak om leerlingen te begeleiden naar zelfregulatie en leervaardigheid, wat uiteindelijk leidt tot een succesvol leertraject.
Met De Leerplaneet streef ik ernaar om de complexiteit van leren te ontrafelen en leerlingen de tools te geven om hun eigen leren te sturen.

Hoe werkt het?

Ik bied een leermethode aan die niet alleen inspirerend is, maar ook wetenschappelijk onderbouwd. De methode omvat een teaminstructie die je in één dag volgt, zodat je vertrouwd raakt met de principes en praktische strategieën van De Leerplaneet. Vervolgens bied ik twee dagen begeleiding, waarbij we dieper ingaan op de implementatie van de methode in jouw specifieke schoolomgeving.

Wat is het doel?

Het doel van De Leerplaneet is het creëren van leervaardige en zelfregulerende leerlingen. De Leerplaneet rust onderwijsgevenden uit met de kennis en instrumenten om leerlingen te begeleiden naar een niveau waarop ze hun eigen leerproces kunnen sturen. Dit gaat verder dan traditioneel onderwijs en legt de basis voor een levenslange vaardigheid.

Waarom is De Leerplaneet anders?

De Leerplaneet gaat verder dan de oppervlakte en gebruikt wetenschappelijk onderbouwde inzichten om neuromythes te ontkrachten. Zo wordt gefocust op zelfregulering door inhibitivaardigheden visueel te maken. Maar ook effectief bewezen leerstrategieën worden visueel gemaakt door onder andere het planbord.

Team Instructiedag

Ik begrijp dat het verstrekken van de juiste tools en kennis essentieel is voor onderwijsgevenden om effectief les te geven en leerlingen te helpen bloeien.
Daarom biedt de Leerplaneet een intensieve team instructiedag aan waarin verschillende belangrijke onderwerpen worden behandeld.

 • De Hersenen

  Leer hoe de hersenen werken en hoe kennis van de hersenen kan worden toegepast om het leerproces te optimaliseren.

 • Executieve Functies

  Ontdek de rol van executieve functies in het leren en hoe je deze functies kunt versterken bij jouw leerlingen.

 • Metacognitie

  Leer hoe metacognitie, oftewel het bewustzijn van het eigen denkproces, het leren kan bevorderen. 

 • Wetenschappelijk bewezen Leerstrategieën

  Krijg inzicht in effectieve leerstrategieën die zijn gebaseerd op solide wetenschappelijk onderzoek. 

 • Instructietechnieken

  Verken verschillende instructietechnieken en ontdek hoe je ze kunt aanpassen aan de behoeften van jouw leerlingen.

700x1052 leerlingen en docent

Twee begeleidingsdagen

Na de teaminstructie dag worden twee begeleidingsdagen ingepland.
Tijdens deze twee dagen gaan we dieper in op de implementatie van de leeraanpak in jouw specifieke schoolomgeving.

Een inspirerend Leerplaneetverhaal en ondersteunende Materialen

Naast de team instructiedag en de twee begeleidingsdagen, biedt de Leerplaneet ook ondersteunende materialen aan die je in jouw klaslokaal kunt gebruiken.

1000x1000 roze alien

Leerplaneetverhaal met de Aliens

Laat leerlingen meeslepen door een avontuur met buitenaardse wezens terwijl ze belangrijke concepten leren. 

Brains de robot 1000x1000

Brains de Robot

Maak kennis met Brains.
De robot die leerlingen begeleidt en motiveert tijdens hun leerreis. 

1000x1000 planbord leerkracht

Planbord voor instructie

Organiseer jouw lessen effectief met het planbord, speciaal ontworpen voor docenten. 

1000x1000 planbord leerling

Planbord voor leerlingen

Help jouw leerlingen hun tijd en taken te beheren met de planborden die hen structuur bieden. 

http://www.deleerplaneet.nl/wp-content/uploads/2023/09/cropped-Favicon-Samenwerken-blauw-550x516-1.png

De Leerplaneet heeft me in de klas veel praktische voordelen opgeleverd

Ik heb ‘De Leerplaneet’ ervaren als een hele fijne, complete manier om aan de slag te gaan met leren zichtbaar maken en eigenaarschap. De leerkracht krijgt een flinke hoeveelheid handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Lessen zijn duidelijk beschreven en daardoor heel prettig om te geven. De taal die wordt gebruikt sluit heel goed aan bij de belevingswereld van de leerlingen. De lessen ‘leefden’ direct en bieden daardoor veel kansen om in de dagelijkse praktijk hierop terug te grijpen. De ‘aliens’ zijn een grote hulp voor veel leerlingen geweest in het ontwikkelen van meer eigenaarschap en inzicht in hun eigen leerproces.

De Leerplaneet heeft me in de klas veel praktische voordelen opgeleverd, voor mooie momenten gezorgd en het was gewoon ontzettend leuk om op deze manier met de leerlingen te werken!

Roos | leerkracht groep 5/6

Ga jij mee op deze avontuurlijke reis?

De Leerplaneet gelooft in de kracht van onderwijs en de impact die het kan hebben op het leven van leerlingen. De materialen en de verhalen zijn ontworpen om docenten te ondersteunen bij het creëren van een stimulerende en effectieve leeromgeving. Samen kunnen we het leerproces verbeteren en leerlingen helpen gedijen in de wereld van morgen.

De Leerplaneet nodigt jou en jouw school uit om deel te nemen aan deze opwindende reis. Laten we samenwerken om zelfregulatie te omarmen en leerlingen voor te bereiden op een succesvolle toekomst.